3 november 2021
Van 9 tot en met 11 november wordt in Ljubljana de derde bijeenkomst van het project IE³ gehouden. De Sloveense partner STEP verzorgt een train-the-trainer cursus op het gebied van Emotionele intelligentie (EI). Het is van groot belang binnen het Euregionale beroepsonderwijs om voortijding schoolverlaten terug te dringen o.a. door introductie van EI.

Een 20-tal docenten, counselors en directieleden van drie Duitse beroepsopleidingen en twee grote regionale centra voor beroepsopleidingen in Zuid-Limburg (Nederland) en Hasselt (België) zullen aan de scholing deelnemen.

Na terugkomst zullen de deelnemers aan de Sloveens training de ervaringen en tools d.m.v. train-the-trainer cursussen verbreiden in hun eigen instituten en partnerscholen van het algemeen voortgezet onderwijs en andere beroepsopleidingen.

 

Zie voor programma en inhoud